Ajanvaraus netissä
Ajanvaraus puh. 020 144 3800
Yhteydenotot ja palautteet: toimisto@vondents.fi

Ajanvaraus netissä | Ajanvaraus puh. 020 144 3800 | Yhteydenotot ja palautteet: toimisto@vondents.fi

Parasta hoitoa aina asiakkaan tarpeen mukaan

PURENTALIHASHIERONTA

Purentaelimistön kipu ja toimintahäiriöt (TMD) ovat yleisiä. Nimityksellä tarkoitetaan leukanivelten, purentalihasten, hampaiston ja niihin tiiviisti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloja sekä toimintahäiriöitä.   Ongelmat voivat olla lähtöisin lihaksista, nivelistä tai molemmista.

Lihasten jäykkyys ja alueen toimintahäiriöt voivat oireilla hyvin monin tavoin. Kipua tai särkyä voi tuntua leukanivelissä tai purentalihaksissa ohimoilla ja poskissa, mutta myös kasvoissa, leuoissa, korvissa tai hampaissa. Lihasten joustamattomuus voi aiheuttaa myös päänsärkyä. Leuat voivat olla väsyneet tai jäykät ja suun avaaminen rajoittunutta. On mahdollista, että lihakset ovat arat ja uuvuksissa. Oireistoon voivat kuulua lisäksi äänet leukanivelissä, kuten naksuminen ja rahina. Korvissa toimintahäiriöt voivat ilmetä säryn ohella tinnituksena tai lukkiutumisena. Oireet voivat tuntua vain toisella tai molemmilla puolilla päätä.

Hieronnalla saadaan välitöntä helpotusta

Hieronnalla saadaan välittömiä parantavia vaikutuksia kipuihin ja lihasjännityksiin. Hoito on rentouttavaa ja yksinkertaista. Hieronnan vaikutus kohdistuu purentalihaksiin ja niiden jumeihin. Suuhygienistin toteuttamassa purentalihasten hieronnassa käsitellään lihakset poskilta ja ohimoilta sekä pieni purentalihas suun sisältä. Lihaksia hoidetaan hieromalla ja venyttelemällä. Myös niskan ja hartioiden kireitä lihaksia käsitellään. Hieronta ja venytykset virkistävät lihasten aineenvaihduntaa ja verenkiertoa sekä helpottavat lihaskireyksiä. Lihakset pääsevät rentoutumaan ja niiden toiminta palautumaan normaaliksi. Näin oireetkin helpottavat.

Koska hieronta kohdistuu vain lihaksiin, voidaan joskus tarvita myös moniammatillisempaa hoitoa, kuten hammaslääkärin apua tai fysioterapiaa.