Ajanvaraus netissä
Ajanvaraus puh. 020 144 3800
Yhteydenotot ja palautteet: toimisto@vondents.fi

Ajanvaraus netissä | Ajanvaraus puh. 020 144 3800 | Yhteydenotot ja palautteet: toimisto@vondents.fi

Säännölliset vuosittain hammaslääkärin tekemät tarkastukset ovat tärkeitä koko kehon yleisterveyden kannalta.

Kerran vuodessa hammaslääkäriin

Hammaslääkärissä on hyvä käydä vuosittain, jotta suun alueen sairaudet voidaan havaita ja hoitaa varhaisessa vaiheessa. Hammaskaries (hampaiden rekiintyminen) ja suun alueen tulehdukset (esim. ientulehdus, hampaan juurenpääntulehdus) ovat usein  oireettomia. Jos hammaslääkäriin hakeutuu vasta kun oireilu on jo voimakasta eli ”kun on ihan pakko”, tilanne on yleensä edennyt jo melko pitkälle.

Kun ongelmat löydetään ja hoidetaan alkuvaiheessa, voidaan välttyä esim. juurihoidoilta, hampaiden poistoilta ja vakavammilta infektioilta. Hoito siis on potilaalle helpompaa ja taloudellisesti edullisempaa, kun ongelmat hoidetaan ajoissa.

Tarkastukset ovat tärkeitä koko kehon yleisterveyden kannalta

Säännölliset vuosittain hammaslääkärin tekemät tarkastukset ovat tärkeitä koko kehon yleisterveyden kannalta. Suussa piilevät tulehdukset (jopa lievä ientulehdus)ovat riski yleisterveydelle. Ne voivat myös vaikeuttaa monien yleissairauksien kuten esim. diabeteksen hoitotasapainoa sekä lisätä sydän- ja aivoinfarktin riskiä. Lisäksi suun infektiot ovat yhteydessä ennenaikaisiin synnytyksiin ja keskenmenoihin.

Vuosittain tehdyn tarkastuksen yhteydessä hammaslääkäri tutkii hampaiden kunnon, ikenien terveyden, hammaskiven/plakin määrän ja limakalvojen kunnon. Lisäksi tarpeen mukaan kliinistä tutkimusta täydennetään röntgentutkimuksilla, joiden avulla tutkitaan mm. kariestilannetta ja mahdollisia piileviä tulehduksia.

Kun potilas on tarkastettu ja hoidettu kuntoon. Hän saa halutessaan kutsun seuraavaan ylläpitotarkastukseen. Näin hänen tulee käytyä säännöllisesti tarkastuksissa. Tällainen kutsusysteemi on hyvä tapa edistää suun terveyttä ja myös yleisterveyttä. Tähän olisi hyvä pyrkiä.

Hoitovelkaa on  päässyt kertymään huolestuttavan paljon

Valitettavan monilla ihmisillä on nykyään pitkä väli (jopa 10 vuotta tai enemmänkin) edellisestä hammastarkastuksesta ja kokonaishoidosta. Hoitovelkaa on  päässyt kertymään huolestuttavan paljon. Syitä tähän on monia, mutta yksi tärkeimmistä syistä on varmasti kunnallisen hoidon paha ruuhkautuminen. Näissä kuukausien pituisissa hoitojonoissa odottaminen voi käydä potilaalle kalliiksi. Tänä aikana suun ongelmat pahenevat, hoito vaikeutuu ja kallistuu. Tavallista on myös se, että potilas on pitkittänyt hoitoon tulemista esim. pelon, häpeän, taloudellisten syiden, koronan tai vai saamattomuuden vuoksi.
 

Meidän hammaslääkäreiden työ on hoitaa ja auttaa potilaita

Tärkeintä on, että jokainen jolla on pidempi väli edellisestä tarkastuksesta ymmärtäisi suun terveyden merkityksen yleisterveydelle ja hakeutuisi rohkeasti tarkastukseen. Suun ja hampaiston mahdollista huonoa kuntoa ei tarvitse hävetä. Meidän hammaslääkäreiden työ on hoitaa ja auttaa potilaita. Meiltä Von Dentsistä saat varattua ajan helposti ja hoitoon pääsee nopeasti. 
 
Terve ja puhdas suu edistää terveyttä ja lisää elämänlaatua!
Minna Kirstilä hammaslääkäri von Dents

Hammaslääkäri Minna Kirstilä

Uusimmat uutiset

Kalvo-oikominen

Oikomishoito kalvoilla tarkoittaa hoitomuotoa, jossa hampaiden asentoa ja purentavirhettä korjataan läpinäkyvillä muovisilla kalvoilla.

Lue lisää