Ajanvaraus netissä
Ajanvaraus puh. 020 144 3800
Yhteydenotot ja palautteet: toimisto@vondents.fi

Ajanvaraus netissä | Ajanvaraus puh. 020 144 3800 | Yhteydenotot ja palautteet: toimisto@vondents.fi

iensairauden hoito turku

Parasta hoitoa aina asiakkaan tarpeen mukaan

Iensairaudet

Ientulehdus johtuu hampaiden ienrajaan ja hammasväleihin kertyvästä bakteeripeitteestä eli plakista. Hoitamaton ientulehdus voi johtaa parodontiittiin eli hampaiden kiinnityskudostuhoon. Hammaskivi, paikkaylimäärät, reiät, tupakointi, lääkkeet ja jotkut yleissairaudet kuten diabetes lisäävät riskiä iensairauksille.

Iensairaus voi edetä oireettomana

Tulehtunut ien on punainen, turvonnut ja vuotaa herkästi verta. Usein tulehdus etenee oireettomana. Hammaslääkärin säännölliset tarkastukset ovat keino pysäyttää ientulehdus ennen kuin on liian myöhäistä.

Hoitamaton parodontiitti aiheuttaa infektion, joka etenee hampaan juuren pintaa pitkin syvemmälle ja tuhoaa hampaan leukaluuhun kiinnittäviä sidekudossäikeitä. Tästä seuraa luutuhoa hampaan ympärillä. Vähitellen hammas alkaa heilua ja lopulta irtoaa kokonaan. Näiden lisäksi parodontiitti on merkittävä riski yleisterveydelle. Hoitamaton parodontiitti altistaa sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksille sekä heikentää muun muassa diabeteksen hoitotasapainoa.

Kotihoito on tärkeintä iensairauksien hoidossa

Iensairauksien hoidossa tärkeintä on hyvä kotihoito. Onnistunut hoitotulos saadaan vain yhteistyössä potilaan kanssa. Hoitoon kuuluu kotihoidon lisäksi hammaskiven ja bakteeripeitteiden säännöllinen poistaminen hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla. Vaikeissa tapauksissa saatetaan joutua turvautumaan antibiootteihin ja leikkaushoitoihin. Tällöin potilas ohjataan parodontologille eli kiinnityskudossairauksiin erikoistuneelle hammaslääkärille.

Varaa aika hammastarkastukseen, jossa katsomme aina myös ikenien kunnon.

Palvelumme

von Dents logo