Ajanvaraus netissä
Ajanvaraus puh. 020 144 3800
Yhteydenotot ja palautteet: toimisto@vondents.fi

Ajanvaraus netissä | Ajanvaraus puh. 020 144 3800 | Yhteydenotot ja palautteet: toimisto@vondents.fi

hammasröntgen turku

Parasta hoitoa aina asiakkaan tarpeen mukaan

Hammas­röntgen

Laadukkaaseen hammastarkastukseen kuuluu kliinisen tarkastuksen ohella röntgenkuvaus. Röntgenkuvauksella saadaan esiin vaikeasti havaittavat kariesvauriot sekä piilevät ja usein alkuun oireettomat hammastulehdukset. Röntgenkuvin nähdään myös hampaiden vieruskudosvauriot. Säännöllisin väliajoin otetuilla kuvilla voidaan seurata todetun vaurion tai sairauden etenemistä ja vastaavasti taas annetun hoidon tehoamista.

Röntgenkuvauksen lisäksi kolmiulotteista kartiokeilakuvausta

Hammashoidon yhteydessä otettavat pienemmät röntgenkuvat ovat bitewing- ja periapikaalikuvia, joissa näkyvät hampaiden purupintojen ja hammasvälien vauriot sekä yksittäiset hampaat kruunuosasta juuren kärkeen asti. Laajempi hampaistokuvaus on koko leuan ja hampaiston kattava panoraamakuvaus.

Hampaita voidaan kuvata myös kolmiulotteisesti kartiokeilakuvauksin. Kolmiulotteinen kuva tarvitaan, jos halutaan selvittää rakenteiden kulku toisiinsa nähden, kuten esimerkiksi hermokanavan kulku viisaudenhampaaseen nähden, tai jos halutaan mitata luun korkeuden lisäksi luun leveyttä, kuten usein tehdään implanttihoidon yhteydessä. Kolmiulotteisesta kuvauksesta saadaan myös lisäapua huonon hoitovasteen juurihoidoissa, sillä pikkukuvissa eivät aina ylilukuiset juuret ja anatomiset poikkeavuudet tule esiin.

Kuvantaminen kuuluu kokonaishoitoon

Röntgenkuvaus on tärkeä osa kokonaishoidon suunnittelua. Hoitava lääkäri tekee päätöksen tarvittavasta kuvasta ja kuvausmenetelmästä, ja kirjoittaa potilaalle lähetteen kuvalle. Panoraamalaitteella otetun röntgenkuvan katsoo lähettävän hammaslääkärin lisäksi vielä hammasradiologiaan erikoistunut hammaslääkäri.

Von Dentsissä on käytössä modernit digitaaliset kuvantamislaitteet ja kuvankäsittelyohjelmat. Digitaalisen kuvantamisen etuina ovat matalat sädeannokset ja se, että kuvaa voidaan säätää ja näin optimoida informaation ulossaanti. Otetut röntgenkuvat ovat myös heti hammaslääkärin nähtävillä ja käytössä.

Palvelumme

von Dents logo