Ajanvaraus netissä
Ajanvaraus puh. 020 144 3800
Yhteydenotot ja palautteet: toimisto@vondents.fi

Ajanvaraus netissä | Ajanvaraus puh. 020 144 3800 | Yhteydenotot ja palautteet: toimisto@vondents.fi

hammasproteesit turku

Parasta hoitoa aina asiakkaan tarpeen mukaan

Hammas­proteesit

Hammasproteeseilla korvataan yleensä puuttuvia hampaita, mutta niillä voidaan myös korottaa kulunutta purentaa, korjata hampaiden virheasentoja, muuttaa hampaiden muotoa tai korjata hampaiden värivirheitä. Proteesit voivat olla joko irrotettavia tai suuhun kiinteästi asetettavia. Kiinteitä rakenteita ovat kruunut, sillat ja hammasimplantit, joista voit lukea tarkemmin täältä.

Irrotettavat proteesit potilas saa itse pois suusta ja myös laittaa ne itse paikoilleen. Irrotettavat proteesit voidaan jakaa neljään eri luokkaan.

Limakalvokantoinen kokoproteesi

Kokoproteesi tehdään silloin, kun kaikki omat hampaat on menetetty. Kokoproteesi on valmistettu akryylimuovista. Kokoproteesi kiinnittyy yläleukaan suulaen ja proteesin väliin muodostuvan tyhjiön (imun) avulla. Alakokoproteesi pysyy paikoillaan kielen ja suun muotojen avulla.

Implanttikantoinen irrotettava kokoproteesi

Kokoproteesi voidaan kiinnittää suuhun myös implanttien avulla. Tämä tulee erityisesti kyseeseen silloin, kun kokoproteesin paikoillaan pysymisessä on ongelmia tai kun potilas ei muuten pärjää tavallisten kokoproteesien kanssa. Implanttikantoinen irrotettava kokoproteesi kiinnitetään implantteihin neppareiden avulla.

Muovirunkoinen osaproteesi

Osaproteesi tehdään silloin, kun vain osa omista hampaista on menetetty. Edullisin tapa on tehdä muovirunkoinen osaproteesi. Tällöin proteesin runko ja hampaat on valmistettu akryylimuovista. Osaproteesi saadaan pysymään suussa osittain imun ja osittain metallisten pinteiden eli koukkujen avulla.

Metallirunkoinen osaproteesi 

Näitä kutsutaan myös rankaproteeseiksi. Rankaproteesissa on metallinen runko. Käytetty metalli on joko kromi-kobolttimetalliseosta tai titaania. Metallisen rungon ansiosta proteesista voidaan tehdä pienempi kuin muovirunkoisesta osaproteesista. Rankaproteesi kiinnittyy omiin hampaisiin pinteiden eli koukkujen avulla. Rankaproteesi on muovirunkoista osaproteesia kalliimpi, mutta se pysyy ja toimii paremmin kuin muovirunkoinen osaproteesi.    

Saat lisätietoa irrotettavista proteeseista varaamalla ajan hammaslääkäreiltämme.

Palvelumme

von Dents logo