
Parasta hoitoa aina asiakkaan tarpeen mukaan
Hammashoito nukutuksessa
Hammashoidossa nukutusta päädytään käyttämään silloin, kun hoitoa on vaikea toteuttaa tavanomaisesti esimerkiksi voimakkaan hammashoitopelon, erittäin herkän nielun tai laajojen suukirurgisten toimenpiteiden vuoksi. Lisäksi lasten laajoissa hammastoimenpiteissä nukutus on usein tarpeen.
Anestesia suunnitellaan ja toteutetaan huolellisesti
Anestesiassa hoitotoimenpiteet suunnitellaan huolellisesti, jotta hoito voidaan toteuttaa yhdellä hoitokäynnillä.
Anestesiahoitoa edeltää tarkastuskäynti vastaanotolla, jossa laaditaan tarkka hoitosuunnitelma ja kustannusarvio. Tämän käynnin yhteydessä otetaan tarvittavat röntgenkuvat, jotka helpottavat hoitosuunnitelman laatimista.
Nukutuksen vastaanotolla suorittavat anestesialääkäri ja anestesiahoitaja, jotka valvovat toimenpidettä koko hammashoidon ajan aina heräämiseen ja kotiinlähtöön saakka.
Sedaatio eli kevytnukutus tai lääkerentoutus
Kevytnukutuksessa potilas on hereillä koko toimenpiteen ajan, mutta pystyy rentoutumaan ja rauhoittumaan niin, että toimenpide saadaan suoritettua. Sedaatio soveltuu hammashoitotoimenpiteisiin, joiden kesto on noin 1–2 tuntia. Myös sedaation suorittavat anestesialääkäri ja anestesiahoitaja.
Anestesiahoito voi lievittää hammashoitopelkoa
Anestesiahammashoidon jälkeen hammashoitopelosta kärsivän potilaan säännölliset hammastarkastukset ja mahdolliset tulevat hoidot voidaan usein toteuttaa ilman nukutustakin. Hammaslääkärissä ja suuhygienistillä käynti saadaan näin osaksi potilaan vuosittaista terveydenhoitoa.